innewpebbxl.jpg

SECTORNIEUWS 23/11/2018

Nieuwe EPB-regels voor verwarming en airconditioning in Brussel

De Brusselse EPB-voorschriften voor verwarming en voor airconditioning werden respectievelijk op 01/01/2011 en 01/09/2012 geïntroduceerd. Om in te spelen op de reacties sinds de introductie en de gewijzigde Europese richtlijnen, werden deze regels herzien en samengevoegd tot één reglement.

We gaan hier niet op alle wijzigingen in, maar vermelden toch dat de regels nu op alle ketels op gas en stookolie slaan, evenals op gasgestookte warmwatertoestellen: de ondergrens van 20 kW is nu opgeheven. De jaarlijkse controle voor stookolieketels blijft behouden, maar de periode tussen twee controles voor een gasketel wordt van drie jaar teruggebracht naar twee jaar. Ook bij het plaatsen van een gasgestookt warmwatertoestel, de vervanging van een brander en elke ingreep op het verbrandingsgedeelte van een ketel is er nu een controle verplicht.

Verder is de overschakeling van L-gas op H-gas voorzien voor Brussel tussen 2020 en 2023. Bij een periodieke controle moet de verwarmingsketeltechnicus nagaan of het toestel geschikt is voor H-gas en het indien nodig bijregelen.

Alle inlichtingen over de wijzigingen in de wetgeving vindt up de onderstaande website.

leefmilieu.brussels


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.